“Moordpoging” op slapende tweeling

Een Belgische vrouw wordt ervan verdacht zondagnacht in Schoten (B) haar 14-jarige tweeling te hebben willen ombrengen in hun slaap. Volgens Belgische media vermoedt de politie dat Mireille Gram (48), geboren in Breda, zondagavond haar kindermeisje naar huis stuurde en met een mes de slaapkamer binnen sloop.

168 miljoen

Gram is de dochter van de zakenman Tony Gram, de steenrijke Belgische zakenman die een fortuin verdiende door het tassenmerk Kipling twee keer te kopen en te verkopen, met een geschat vermogen van 168 miljoen euro.

Wakker

Tijdens de steekpartij raakte één van de meisjes zwaargewond, haar zusje bleef ongedeerd. Het geschreeuw van het slachtoffer zou het andere meisje hebben wakker gemaakt. De twee wisten te ontsnappen en belden het kindermeisje, die de politie waarschuwde. Het gewonde meisje is maandagochtend geopereerd en haar toestand is inmiddels stabiel.

Poging moord

Tegen buren en kennissen zou Mireille recentelijk hebben geklaagd over haar man die haar had verlaten. Hij is de vader van haar kinderen. Ze zou hem ervan hebben beschuldigd dat hij er vandoor zou zijn gegaan met haar ‘miljoenen’ en met een vriendin. Mireille Gram woonde in een villa die door haar vader was gefinancierd. De vrouw zou al jaren tobben met psychische problemen. Ze is voorgeleid aan de onderzoeksrechter in Antwerpen die haar in bewaring heeft gesteld om poging tot moord.