Moordverdachte blijft in Frankrijk vast zitten

De 20-jarige Amsterdammer Gianni Q., die verdacht wordt van de moord op Ömer Köksal in Blerick, moet eerst een straf van 18 maanden uitzitten in Frankrijk, voordat hij kan worden overgeleverd aan Nederland.

Q. werd in maart van dit jaar aangehouden op Orly in Parijs toen hij op het vliegveld arriveerde met een vlucht uit Frans Guyana.

Q., die internationaal gesignaleerd stond, had een koffer met een aanzienlijke hoeveelheid drugs bij zich op het Franse vliegveld. Verschillende Limburgse media melden dat Q. voor die drugs in Frankrijk is veroordeeld tot 18 maanden cel. Het Nederlandse Openbaar Ministerie heeft een verzoek bij de Franse collega’s ingediend om de verdachte in Frankrijk te kunnen verhoren.

Jonathan B.

De 22-jarige Ömer Köksal werd in november 2017 op klaarlichte dag doodgeschoten na een ruzie over drugs. Naast Gianni Q. is ook de 22-jarige Jonathan B. verdachte in de zaak. Hij werd 2 weken na de fatale schietpartij opgepakt. B. zit nog steeds vast. Ook Luciano P. (22) werd voor de moord op Köksal opgepakt, maar hij is niet langer verdachte in de zaak. P. zit nog wel vast omdat hij eind oktober vorig jaar samen met Gianni Q. in Roermond een woning zou hebben overvallen.