Moordverdachte gaat terug naar huis van bewaring

De rechtbank in Lelystad heeft een moordverdachte opnieuw gevangen gezet. Hij wordt ervan verdacht in Suriname tijdens een vakantie zijn vriendin te hebben gedood, aldus Omroep Flevoland. Hij was in februari op vrije voeten gekomen.

Muurtje

De rechtbank liet hem toen vrij nadat de 37-jarige Sharied S. zwaar was mishandeld in een huis van bewaring en daarbij ernstig kaakletsel had opgelopen.

Justitie denkt te kunnen bewijzen dat hij in de zomer van 2015 zijn 29-jarige vriendin in de Suriname-rivier heeft laten verdrinken. De politie ging aanvankelijk uit van een ongeval. Het incident gebeurde bij Paramaribo. Het Openbaar Ministerie verdenkt S. ervan dat hij zijn vriendin dronken voerde en haar in de rivier gooide toen ze buiten bewustzijn was. S. zegt dat ze dronken van een muurtje in de rivier rolde toen hij even verderop stond te plassen.

Verzekering

Naderhand kwamen verdachte omstandigheden aan het licht. Zo had de vrouw kort voor haar dood een uitvaart- en een overlijdensrisicoverzekering afgesloten met S. als begunstigde. Ook zou S. documenten hebben vervalst om geld te kunnen innen.

S. werd in mei 2017 opgepakt. In maart 2019 wordt de zaak naar verwachting pas inhoudelijk behandeld. S. heeft recent zijn advocaat ontslagen en is op zoek naar een nieuwe advocaat.