Moordverdachte gedood in bajes

De man die zondag in de gevangenis van Zoetermeer met messteken om het leven is gebracht door een medegedetineerde is de 82-jarige Reeuwijker Elbert Geveke. Sinds maart zat hij in voorlopige hechtenis voor een poging tot moord op een Goudse makelaar.

Plotseling

Tijdens een van de verkoopbezichtigingen werd de makelaar neergeschoten. Komende week zou hij moeten voorkomen voor de meervoudige kamer in Den Haag. Hij zou vanuit het niets plotseling op de makelaar hebben geschoten. Waarom, dat was een raadsel. Geweken had een grote villa in Reeuwijk te koop staan voor anderhalf miljoen euro.

Roof

De man die vermoedelijk Geveke doodde is Johan R.. Hij was vorig jaar augustus veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging omdat hij bij een roof van een scooter meermalen in stak op zijn slachtoffer. Ook is hij veroordeeld voor het stalken van televisieprestator Chantal Janzen. Op dit moment lijkt het erop dat Geveke een willekeurig slachtoffer was omdat R. niet wilde worden overgeplaatst naar een andere inrichting.