Moordverdachte in kritieke toestand in cel

De 24-jarige man die verdacht wordt van een drievoudige moord in het Brabantse Cuijk heeft een zelfmoordpoging gedaan in de cel. Hij ligt nu in kritieke toestand in de gevangenis in Scheveningen. De verdachte zou in juni een woning in Cuijk in brand hebben gestoken waardoor een moeder en haar twee dochters (14 en 17) om het leven kwamen.

(Foto: youtube)

De advocaat van de verdachte heeft de zelfmoordpoging tegenover De Gelderlander bevestigd. ‘Ik heb al vaker aangegeven dat de man suïcidaal is’, voegt de advocaat eraan toe in het regionaal dagblad.

Het verbaast de advocaat overigens wel dat zijn cliënt een zelfmoordpoging heeft kunnen ondernemen. De 24-jarige man uit het Brabantse Mill zat namelijk in de streng bewaakte gevangenis in Vught waar hij intensief werd behandeld.  De man zou vorige week vrijdag brand hebben gesticht in zijn cel.

In juni van dit jaar zou de verdachte een woning in Cuijk in brand hebben gestoken. Daarbij kwamen een moeder en haar twee dochters om het leven. De verdachte zou bevriend zijn geweest met een van de dochters. Na de woningbrand klom de verdachte in een zendmast. Die beelden zijn hieronder nog te zien.

{youtube}9RTr4Raah6E{/youtube}