Moordverdachte in rolstoel niet bij de zitting

Een van de mannen moordverdachten die begin vorig jaar van een balkon vielen van een flat in Breda kon dinsdag niet bij de pro forma-zitting zijn van zijn zaak voor de rechtbank in Breda. De man heeft letsel aan zijn been en zit in een rolstoel.

Ongeschikt

De Dienst Vervoer & Ondersteuning (DVO) van Justitie kwam met een busje naar het huis van bewaring om hem op te halen maar dat bleek ongeschikt voor vervoer met rolstoel. Volgens BN/ De Stem sprak de  officier van justitie van ‘een debacle’.

In de wandelgangen van het strafrecht wordt DVO soms als de “dienst vertraging en oponthoud” aangeduid.

Paniek

Azzedine A. (27) en Anel B. (27 jaar) worden ervan verdacht de 24-jarige Soufian Z. te hebben doodgeschoten in zijn flat. Toen ze buiten waren wilde agenten hen aanhouden tijdens een routinecontrole en vluchtten ze in paniek terug de flat in, aldus justitie. Daarna zouden ze van het balkon op drie hoog zijn gesprongen, of zijn gevallen, en raakten ze allebei zwaargewond.

De verdachten ontkennen iets met de dood van Z. te maken te hebben. De rechtbank besloot dinsdag dat de twee nog langer in voorlopige hechtenis blijven. Er loopt nog veel aanvullende (technisch) onderzoek naar de gebeurtenissen. De inhoudelijke behandeling vindt waarschijnlijk na september plaats.

Zie ook:

‘Verdachte met beenbreuk kan niet naar ziekenhuis’