Moordverdachte jonkheer bekent niet

‘Jonkheer Jan de L., die ervan wordt verdacht vorig jaar Pasen zijn kersverse vrouw Reineke te hebben omgebracht in hun miljoenenvilla in Wassenaar, heeft al zijn eerdere bekentenissen plotseling ingetrokken. Dat bleek gisteren bij een pro-formazitting in de Haagse rechtbank waar de parkeermagnaat voor het eerst zelf een verklaring voorlas.’

Dat schrijft de papieren Telegraaf.

‘Dit is een merkwaardige kwestie. Ik heb een lange periode van manipulaties achter de rug op grond waarvan ik eerdere bekentenissen heb gedaan. Nu er meer duidelijkheid is bij mij, wil ik graag de waarheid naar boven brengen’, aldus de miljonair.

Zijn raadsmannen lieten gisteren na afloop van de zitting weten dat De L. inderdaad inmiddels ontkent iets met de dood van zijn vrouw te maken te hebben.

„Het is sinds kort dat hij zich weer iets kan herinneren. Hij wil een nieuwe verklaring afleggen maar is daartoe nog niet in staat gebracht”, legt mr. Idris van Straalen uit.

Wat hij zich dan precies wel weet te herinneren en of er dan in zijn inmiddels weer werkende geheugen een derde persoon in het spel is, kon de strafpleiter nog niet zeggen.

De L. werd vorig jaar op paasmaandag, 5 april, opgepakt nadat hij zelf vanuit zijn kapitale woning aan de Wassenaarse Koekoekslaan de politie had gebeld met de melding dat er iets ergs was gebeurd”. Agenten troffen vervolgens het levenloze lichaam aan van de 37-jarige blonde Reineke.

De L., die had geprobeerd zich van het leven te beroven door zijn polsen door te snijden, werd meteen opgepakt.

Tijdens de zitting gisteren bleek dat Reineke mogelijk al sinds enkele dagen dood was.’

Lees verder in de De Telegraaf