Moordverdachte komt voorlopig vrij

Wim S., die ervan wordt verdacht zijn vrouw Heidy Goedhart uit Kaatsheuvel te hebben vermoord, wordt voorlopig vrijgelaten. De rechter besloot zijn voorarrest te schorsen om de zorg voor zijn ernstig zieke kind te regelen. Dat heeft zijn advocaat Arthur van der Biezen aan Crimesite laten weten. 

S. heeft een bekentenis afgelegd tegen undercoveragenten, maar heeft die inmiddels weer ingetrokken. Goedhart kwam in 2010 om het leven nadat ze thuis was gekomen van een avondje stappen. S. verklaarde destijds dat zijn vrouw door inbrekers die Goedhart had betrapt, om het leven was gebracht. Maar het OM denkt dat S. die inbraak in scene heeft gezet om te verdoezelen dat hij zelf zijn vrouw om het leven bracht.

Undercoveractie

Het OM kreeg het bewijs echter niet rond, en moest daarom S. eerder ook al uit voorarrest vrijlaten. Toen werd er een undercoveroperatie opgezet. S. werd een baan aangeboden, en werd daarbij onder druk gezet om de moord te bekennen. Het bedrijf zou ‘het probleem’ oplossen met een vals alibi.

S. bleef in eerste instantie ontkennen, maar toen hij geen baan kreeg bekende hij toch in de taxi tegenover een undercover die S. in contact had gebracht met de zogenaamde werkgever. Hij trok die bekentenis later in. Hij verklaarde eerder al eens in de rechtbank dat hij onschuldig heeft vastgezeten, en dat hij ‘erin geluisd’ is door de politie. Donderdagochtend verklaarde S. opnieuw: ‘Ik ben onschuldig en net als de slachtoffers hierachter, ben ik ook slachtoffer.’