Moordverdachte Thijs H. naar Pieter Baan

Thijs H. die verdacht wordt van de moord op drie wandelaars in Scheveningen en Brunssum, gaat voor observatie naar het Pieter Baan Centrum in Almere. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank Limburg woensdag beslist. Het voorarrest van de 27-jarige man wordt verlengd. Na de moorden liet Thijs H. zich vrijwillig opnemen in een psychiatrische kliniek, maar hij ontsnapte daar weer uit.

Aannemer

De naam van het derde slachtoffer, de man die op de Brunsummerheide werd dood gestoken, is inmiddels ook bekend. Het gaat om ‘Frans’ (achternaam onbekend). Fons Burger, een vriend van Frans schreef gisteren een in memoriam voor hem op de BNNVARA website Joop. Frans was aannemer en deed verbouwingen van een aantal bekende horecazaken in Rotterdam waarvan Burger de initiatiefnemer was.

Hij is de man met wie ik in de jaren tachtig in Rotterdam Rotown en Nighttown bouwde. Bijna alle nieuwe horecazaken in Rotterdam: De Unie, Loos, Westerpaviljoen en nog veel meer trendy zaken ontstonden met hem als aannemer. Het was een fijne gozer, een koppige Fries met een groot hart. Hij leidde een heerlijk rustig leven met zijn vrouw en zijn hond en dat is op die middag in mei 2019 abrupt tot een einde gekomen.

In de war

Thijs H. woonde in Den Haag, maar kende de omgeving van Brunssum goed. Hij heeft op het Sint-Janscollege in Hoensbroek gezeten, waar hij in 2010 eindexamen heeft gedaan. Daarna is hij gaan studeren aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen, de universiteit in Leiden en de TU in Delft. Getuigen hebben hem omschreven als en verlegen jongen met niet veel sociale contacten. H. zou geestelijk in de war zijn.

Zie ook: