Moordverdachte vertrekt naar Marokko

Kasem M., hoofdverdachte van de moord op zijn echtgenote Ilham Benchelh uit Siddeburen is naar Marokko vertrokken. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd aan Dagblad van het Noorden. Hij zou een nieuwe vrouw hebben gevonden in dat land. Ilham Benchelh is sinds januari 2010 vermist en justitie gaat uit van een misdrijf. Kasem M. zat eerder al tien maanden vast, maar is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs.

Kasem M. heeft altijd ontkend dat hij ook maar iets met de verdwijning van zijn vrouw te heeft. Justitie denkt daar heel anders over, maar omdat het lichaam van Ilham nog niet is gevonden, is het moeilijk om het bewijs rond te krijgen. 

De politie hield op dinsdag 22 mei van dit jaar nog een grootschalige zoektocht naar het lichaam van Ilham, maar dat leverde niks op. De zoektocht werd gehouden naar aanleiding van een aantal tips na een uitzending van Peter R. de Vries. 

Kasem M. en Ilham Benchelh hadden huwelijksproblemen en Ilham wilde scheiden van haar man. Ze sliepen daarom ook apart kort voor de moord. In de logeerkamer, waar Ilham sliep, heeft de recherche onder meer bloed aangetroffen van Ilham. Kasem M. werd aangehouden omdat hij onder toeziend oog van de recherche – een observatieteam –  een laken vol bloed in een prullenbak dropte in Appingedam, ongeveer 12 km van Siddeburen. 

De inmiddels vrijgelaten Kasem M. is nog steeds verdachte in deze zaak, maar hij is vrij om te gaan waar hij wil. Marokko en Nederland hebben geen uitleveringsverdrag.

Lees ook:

Beloning verdwijningszaak Benchelh

Lichaam Ilham Benchelh niet gevonden (UPDATE)