Moordverdachte was net vrij uit instelling

Een 23-jarige Eindhovenaar is verdachte van betrokkenheid bij de verdwijning van oud-ijzerhandelaar Louis van Lent uit Den Bosch die donderdag in het water van de Aa in Den Bosch werd gevonden. Hij werd vorige week donderdag naar de crisisdienst van GGZ-instelling Van Arkel in Den Bosch gebracht maar werd diezelfde dag weer vrijgelaten. Volgens de crisisdienst van de Reinier van Arkelgroep vormde hij geen gevaar voor zichzelf of anderen. De instelling heeft inmiddels wel een onderzoek naar de gang van zaken gestart.

Camera's

Vrijdag werd hij op de snelweg A2 aangetroffen in het wagentje waarmee Van Lent oud ijzer ophaalde. Het stoffelijke overschot van de ijzerhandelaar werd diezelfde dag aangetroffen in het water van de Aa in Den Bosch. Dit weekend waren twintig rechercheurs bezig met de zaak. Er hangen in de buurt meerdere camera's, onder andere bij het onbemande benzinestation en mogelijk een van de gemeente. De politie neemt die beelden op in het onderzoek, maar kan nog niet zeggen of daar iets op te zien is. Of een 23-jarige Eindhovenaar inderdaad iets met de dood van de man te maken heeft is nog niet zeker. 

Staaf

De man van 23 verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Zo sloeg hij met een ijzeren staaf om zich heen. De invalidenwagen bleek gestolen. Ook bleek dat de man enkele uren eerder kort had vastgezeten omdat hij zich bij zijn ouders in Boxtel zeer agressief had gedragen en toen naar de GGZ-instelling was gebracht.