‘Moordverdachte zocht informatie over advocaat Derk Wiersum’

Amsterdammer Badr K. die verdacht is van betrokkenheid bij een liquidatie en twee pogingen daartoe heeft volgens justitie in zijn telefoon gezocht naar advocaten Derk Wiersum en Bart Stapert: de advocaten van kroongetuige Nabil B.. Dat schrijft Het Parool. Wiersum is op 18 september vermoord.

(beeld uit archief)

Er was donderdag voor de rechtbank in Amsterdam een pro forma-zitting in de zaak tergen K. (29). Of hij ook aanslagen tegen deze advocaten voorbereidde is niet duidelijk geworden uit de uitlatingen van de officier van justitie op de zitting. De informatie uit de telefoon is pas na de moord op Wiersum ontdekt.

De zoekingen zouden zijn gedaan in februari van dit jaar, op een gewone smartphone. Bekend is dat K. verdachten uit de groep van Taghi kent. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de mogelijkheid dat Wiersum in opdracht van Taghi is vermoord. Het Parool heeft bronnen die zeggen dat K. ook een bekende is van de enige verdachte die voor de moord op Wiersum momenteel in de cel zit.

Badr K. is volgens de politie betrokken geweest bij de moord op Shaquille Goedhart (24) op 2 mei van dit jaar aan de Hoptille in Amsterdam-Zuidoost. Ook Rivelino V. (27) is verdachte in die zaak. Badr K. is ook verdacht van betrokkenheid bij de mislukte aanslag op een medewerker van een spyshop in het Amsterdamse havengebied in 2018.