Moordverdachten naar België

Twee Nederlandse verdachten die in België worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op een Belgische makelaar Gunther Haagen moeten worden uitgeleverd aan België. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag besloten. Het gaat om twee Tilburgers: een 23-jarige vrouw en een 24-jarige man. Een derde verdachte Tilburger is in oktober in België opgepakt. De makelaar werd gedood in oktober toen hij een afspraak had met klanten in een te bezichtigen woning.

Twee dagen later werd zijn lichaam in een van de woningen in België gevonden. Over de toedracht is nog weinig duidelijk. De verdachten zijn er met de auto van het slachtoffer vandoor gegaan en persten vervolgens de ouders van het slachtoffer af en maakten daar een tweede auto buit.

De daders waren na de moord naar het huis van de makelaar gegaan maar wisten niet dat hij nog bij zijn ouders woonde. Toen ze de ouders zagen, vertelden ze dat ze hun zoon ontvoerd hadden en eisten 25.000 euro losgeld.

Justitie in België zou vermoeden dat het om roofmoord gaat. De verdenking is: moord en doodslag, zware mishandeling en ontvoering. Na hun veroordeling mogen de drie wel in Nederland hun straf uitzitten, zo heeft België al laten weten.

De verdachte man en vrouw maakten bezwaar tegen overlevering. De man zegt dat hij onschuldig is en een alibi heeft voor de dag van de moord.