‘Verdachten planden tweede moordaanslag’

De 43-jarige Kasper B. en Liejanne H. (42), die verdacht worden van de moord op Hilly Rogaar uit Veendam, zouden ook plannen hebben gehad om de ex-man van Liejanne om het leven te brengen. Verdachte Kasper B. is de ex van Hilly Rogaar die 5 november 2015 levenloos in haar woning werd aangetroffen. Kasper B. en Liejanne H. zouden volgens justitie een relatie hebben.

Dat bevestigt persofficier Pieter van Rest tegen de media in Groningen. Volgens de officier wordt Liejanne H. verdacht van poging tot uitlokking van moord op haar ex-man Sander van Duuren. Die heeft inmiddels aangifte gedaan.

Rot geschrokken

‘Ik ben me helemaal rot geschrokken’, aldus Van Duuren tegen Dagblad van het Noorden. Hij wil niet verder ingaan op de zaak. ‘Ik concentreer me op mijn dochter. Die krijgt heel veel voor de kiezen met een moeder die zich bezig houdt met dit soort dingen.’

Afgeluisterd

Kasper B. en Liejanne H. zijn wekenlang afgeluisterd, waardoor het tweede moordplan aan het licht kwam. Naast de moord op de 38-jarige Hilly Rogaar, de ex van Kasper B., beraamden ze dus ook een moord op de ex van Liejanne H. Het motief blijft onduidelijk; beide stellen waren al een tijdje uit elkaar.

B. zit nog in voorlopige hechtenis. Liejanne H. is op vrije voeten, maar blijft wel verdachte. Haar aandeel in de moord op Hilly Rogaar zou niet zo groot zijn.