Moordwapen gekregen van geliquideerde Iraniër

De man die terechtstaat voor de rechtbank in Amsterdam omdat bij hem het wapen is gevonden dat is gebruikt bij de moord op Stefan Eggermont (foto) heeft verklaard dat hij dit wapen van de reeds geliquideerde Massod Amin Hosseini heeft gekregen. Aldus AT5.

Signalement

Bij de verdachte E.L. thuis is vorig jaar dat wapen gevonden. Het is hoogstwaarschijnlijk gebruikt bij de moord op Eggermont in juli vorig jaar. Dat was de vader van een jong gezin die zijn auto langs de Conradstraat parkeerde, voor een ander werd aangezien en doodgeschoten. E.L. is niet verdacht van deze moord. Zijn uiterlijk komt niet overeen met het signalement van de schutter.

 Tip

E.L. stond donderdag terecht in een pro forma-zitting. Hij zei dat hij het wapen van Massod Amin Hosseini had gekregen. Deze 26-jarige Iraniër is 3 september doodgeschoten in Amsterdam-Osdorp. Volgens E.L. kwam Hosseini ‘spontaan’ langs. Op dat moment liet hij het wapen achter. Pas later zou E.L. daar achter zijn gekomen. De politie vond het wapen bij E.L. na een anonieme tip. Zijn advocaat wil dat E.L. op vrije voeten komt maar de rechter oordeelde dat het voorarrest van E.L. met drie maanden wordt verlengd.

Leven

In oktober zei hij bij een eerdere tussentijdse zitting niet te willen vertellen van wie hij het wapen had gekregen. Toen zei hij dat hij voor zijn leven moest vrezen als hij dat zou doen. Hoesseini was toen al geliquideerd. Waarom hij nu dan wel wil verklaren van wie hij het wapen heeft gekregen bleek volgens AT5 niet tijdens de zitting.

Zie ook:

Man met wapen liquidatie wil niks zeggen

Politie: E.L. niet moordenaar Eggermont

‘Crimineel E.L. opgepakt voor moord Eggermont’