Moordwapen IJsselsteinse liquidatie terecht

Het wapen waarmee half april Samir Erraghib in IJsselstijn werd dood geschoten is gevonden. De recherche trof het aan in een sloot bij de Nedereindse Plas, meldt De Telegraaf. De schietpartij was vrijwel zeker een afrekening in het Marokkaanse milieu, melden bronnen aan Crimesite.

Eerder werd al de vluchtauto gevonden en werden twee verdachten aangehouden. Ook zijn er beelden van de liquidatie, die werden gemaakt door buurtbewoners. Het gebeurt niet vaak dat er zoveel bewijsmateriaal wordt verzameld na een liquidatie. De politie is dan ook optimistisch over de kans dat deze afrekening wordt opgelost en er weer een klein puzzelstukje van de Mocro-oorlog kan worden gelegd.

Achtergronden

Intussen wordt er steeds meer duidelijk over de achtergronden van deze liquidatie. Bronnen melden aan Crimesite en De Telegraaf dat het slachtoffer Erraghib betrokken zou zijn geweest bij de moord op Eaneas Lomp, die afgelopen najaar werd geliquideerd in Krommenie en bij de liquidatie van Youssef el Kahtaoui in 2015. Erraghib zou als geldkoerier hebben gefungeerd en het contact met de opdrachtgever in Marokko hebben onderhouden, die zijn oom is.

Het slachtoffer heeft laatst het geld gefaciliteert op de moord op Eanas Lomp en de liquidatie in een shisha cafe in A’dam waarbij die jongen buiten in ze VW geraakt werd. Dat was per ongeluk: hij was helemaal niet het beoogde doelwit.

De oom van Erraghib in Marokko zou volgens de bron van Crimesite bezig zijn een vergeldingsactie te organiseren op de familie van één van de IJsselsteinse verdachten. De bron meldt:

De oom schreeuwt nu van alle daken dat ie wraak wil door middel van een aanslag en is bezig jongens te rekruteren via de gebroeders B. Dus waarschuw de onschuldige familie leden van deze mensen .

De politie zegt op de hoogte te zijn van deze dreiging en maatregelen te hebben getroffen.

Zie ook:

Liquidatieverdachte IJsselstein was met verlof

Tweede aanhouding liquidatie IJsselstein

Gewonde bij schietpartij in IJsselstein overleden