Moordzaak Gurskaja uitgesteld tot 2016

De behandeling van de moordzaak Tanja Gurskaja, die in 2012 in Venlo werd doodgeschoten, is aangehouden. Dinsdag zou er een regiezitting zijn voor de rechtbank in Maastricht. John B. en Dennis W. zijn de verdachten.

Stukken

Het Openbaar Ministerie heeft op 1 december nog drie ordners met aanvullende stukken aangeleverd aan de rechtbank en verdediging. Op de regiezitting zou de verdediging de onderzoekswensen kenbaar maken. Maar door de nazending van deze stukken is de voorbereidingstijd voor de verdediging te kort geweest. De rechtbank gaat nu een nieuwe datum plannen voor de regiezitting, waarschijnlijk wordt dat pas februari of maart 2016.

Cocaïnehandel

Verdachte Dennis W. zou samen met een Let verantwoordelijk zijn geweest voor het doodschieten van Gurskaja. Het Openbaar Ministerie denkt dat John B. de opdracht heeft gegeven. De vriend van Gurskaja was een partner in de cocaïnehandel van B..

Dennis W. zit vast voor drugsdelicten, B. is op vrije voeten, nadat de rechtbank de zaak eerder niet ontvankelijk verklaarde. Het gerechtshof verwees de zaak weer terug.

Eerdere berichten:

Verdachte mislukte afrekening wilde deal

Verdachte moord nogmaals voor rechter

John B. vrijuit door fout OM in moordzaak

“Geheim verhoor” barst in Venlose moordzaak

Gezochte Let gepakt voor moord Venlo