Moordzaak Kathleen Cremers wéér opnieuw

De moord op Kathleen Cremers uit Venray moet wéér opnieuw door het gerechtshof bekeken worden. Dat heeft de hoge raad dinsdag bepaald. Het hof in Arnhem heeft de kwalificatie moord, dus met voorbedachten rade, onvoldoende gemotiveerd, zo oordeelt de hoge raad. Kathleen Cremers werd in 2006 met messteken om het leven gebracht. Verdachte Erik E., partner van Kathleen, heeft bekend. Video na de break.

Deze moordzaak komt nu voor de derde keer bij het gerechtshof. De verdediging is het niet eens met de kwalificatie moord, want Erik E. heeft naar eigen zeggen in blinde razernij en woede gehandeld.

Vrijspraak

Kathleen Cremers, moeder van twee jonge kinderen, werd op 15 maart 2006 in haar eigen woning in Venray met meerdere messteken om het leven gebracht. Erik E., echtgenoot van het slachtoffer, werd door de rechtbank veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf, maar in hoger beroep vrijgesproken. Tot die tijd ontkende hij iets met de dood van zijn vrouw te maken te hebben.

Bekentenis 

De Hoge Raad vernietigde die vrijspraak. Tijdens het opnieuw behandelen van de zaak bij het hof bekende E. dat hij Kathleen had gedood. Het hof veroordeelde hem vervolgens tot 18 jaar gevangenisstraf voor moord. Nu is de zaak wéér terugverwezen naar het hof. De reactie van de advocaat van E. is hieronder te zien.