Moordzaak uit 1989 mogelijk alsnog opgelost

De moord op de 32-jarige Wilma Bres uit Delft in 1989 zal mogelijk worden opgelost, zo meldt de politie. Er is een tip binnengekomen en de Haagse recherche heeft het onderzoek heropend.

Verjaring

Er zou als verdachte een destijds jongere man in beeld zijn. Mogelijk was er nog een mededader bij betrokken. De politie brengt nu informatie naar buiten om de zaak rond te proberen te maken.

Of de politie weet waar de verdachte nu is, dat is onduidelijk.

De vraag is hoe oud de verdachte was op het moment van de moord. De zaak is in principe verjaard als de dader of daders op 16 juli 1989 nog geen 18 jaar waren. Als ze meerderjarig waren is een vervolging voor de rechtbank nog mogelijk.

“Musicalmoord”

De zaak is bekend geworden als de “musical-moord”. Wilma Bres speelde één van de hoofdrollen in de musical Sondheim in the Park. Die liep toen in het theater in het Agnetapark in Delft. De vrouw werd doodgestoken op de Muyskenlaan in Delft. Ze was rond 02.00 op weg naar huis gegaan na een voorstelling. Een voorbijganger vond die nacht haar lichaam rond 03.00, vlakbij haar huis.

Wilma Bres was met meerdere messteken om het leven gebracht. Het onderzoek is op verschillende momenten heropend en gesloten. In 2015 kreeg Peter R. de Vries een anonieme tip over de moord. Deze zelfde tipgever zou in 2017 alsnog persoonlijk contact op hebben genomen met de politie.

De politie denkt dat er meer mensen zijn die wat weten over de toedracht. Voor de tip die de zaak rondmaakt staat een beloning uit van 10.000 euro.