Moordzaak uit 1992 voor de rechter

In de zaak van de in 1992 om het leven gebrachte Fanchette van den Tol is onlangs een dagvaarding uitgebracht aan een verdachte die in Libanon woont. Dat meldt RTL Boulevard. Eerder werd bekend dat het Openbaar Ministerie de Rotterdamse moordzaak voor de rechter wil brengen.

Vrijgesproken

De man (49) woont in Libanon en dat land wilde hem tot nu toe niet uitleveren. Hij zou in mei 1992 de 29-jarige Fanchette van den Tol hebben in haar woning aan de Rotterdamse Straatweg hebben vermoord. De man is getraceerd dankzij nieuw dna-onderzoek van het Rotterdamse Cold Case team. In 1992 was de echtgenoot van Fanchette van den Tol verdachte maar die werd vrijgesproken bij gebrek aan bewijs. De nieuwe verdachte handelde mogelijk in opdracht van de echtgenoot.

Snoer

Zijn sporen zaten op het vermoedelijke moordwapen: snoer van de wekkerradio van Fanchette. Het dna is vergeleken met het erfelijk materiaal van de 49-jarige Libanees en dat leidde tot een match. Het wachten was toen op de medewerking van de Libanese autoriteiten. Justitie vindt het ook van ‘grote waarde’ als de man bij verstek zou worden veroordeeld. Ook omdat het voor de familie belangrijk is om de zaak op die manier af te ronden.