Moordzaak zonder lijk gaat verder

Voor de de rechtbank in Arnhem gaat woensdag de mysterieuze zaak rond de verdwenen Henk Peters verder. Op Koninginnenacht 2009 verdween de amateurfortograaf spoorloos na een concert van Kane. Zijn lichaam is nooit gevonden. Toch vindt het Openbaar Minsterie dat er voldoende bewijs is om Frans J. te vervolgen voor moord.

Henk Peters (41) reed in zijn zwarte Golf met zijn camera door Arnhem en maakte verkeersongelukken, vechtpartijen en ander lokaal nieuws. Zijn moeder deed op 1 mei aangifte van vermissing.

Op 4 mei krijgt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een verzoek om de Golf van Peters over te schrijven. Drie dagen later een telefoontje bij de politie een telefoontje van iemand die zegt dat hij ‘Henk Peters’ is. Iemand heeft geld overgeboekt naar de RDW voor de Golf in opdracht van Frans J.

De auto van Henk Peters is in de nacht van 29 op 30 april de parkeergarage binnengereden mét het pasje van Frans J. Die heeft in bezit een Volkswagen-sleutelhanger, een mobiele telefoon van Henk, zijn SNS-bankpas, de groene kaart van zijn moeder, de geheugenkaart van zijn Canon-camera.

Verder een Walther PPK-pistool met munitie. J. blijkt in de Koninginnenacht op zijn computer te hebben gegoogeld op onder meer: ‘nekschot’, ‘kogel door het hoofd’ en ‘verrottingsproces’.

In zijn auto een dna-spoor dat van Henk afkomstig zou kunnen zijn.

Volgens de raadsman van J. – Frank van Ardenne – is er niet zoiets als een motief in het dossier gepresenteerd. En volgens hem zijn er heel veel indirecte aanwijzingen maar ontbreekt echt direct bewijs dat zijn cliënt Henk Peters om het leven heeft gebracht.

Er zijn wel bijna 100 getuigen gehoord. Er zijn allerlei wilde verhalen in het dossier over een mogelijk dubbelleven van Henk Peters maar dat is onbevestigd.

Strafzaak Henk Peters vertraagd

Verdachte moord liet ook lichaam verdwijnen’