NL-moordverdachte naar Curaçao

In Colombia is in het grensgebied met Venezuela een Nederlander opgepakt die ervan wordt verdacht op 31 oktober vorig jaar een politieman te hebben doodgeschoten op Curaçao na een ruzie in een discotheek. Demetry T. is volgens de politie op Curaçao betrokken bij een criminele organisatie die banden heeft met groepen in Centraal-Amerika. Hij is inmiddels uitgeleverd aan Curaçao.

Kort na de schietpartij meldde de politie al dat de verdachte waarschijnlijk was gevlucht naar het Zuid-Amerikaanse vasteland. De schietpartij vond plaats in Salinja. Het slachtoffer was een kadet van de politieacademie op Curaçao.

T. zou banden hebben met de Mara’s, van oorsprong een jeugdbende, maar inmiddels een criminele organisatie die vooral opereert in Honduras, El Salvador en Guatemala. 

Toen T. werd aangehouden was hij in gezelschap van zijn vriendin. Hij leefde ondergedoken in La Guajira, een schiereiland dat bekend staat om de productie van marihuana en smokkel. Hij zou zich bezig hebben gehouden met verhandelen van dure personenauto’s.