Vandaag trouwt Joran in de gevangenis

Vrijdag is de grote dag voor Joran van der Sloot. Hij treedt dan rond het middaguur in de gevangenis Piedras Gordas de Ancón bij Lima  in het huwelijk met zijn vriendin Leidy Figueroa Ucedavan. Dat melden Peruaanse media, die dat heeft bevestigd van de directie van het Peruaanse gevangeniswezen (INPE) en de burgerlijke stand. Van der Sloot zit een staf van 28 jaar uit voor het doden van en beroven van Stephany Flores in Lima in 2010. 

 

Eis

Of Van der Sloot toestemming zou krijgen voor het huwelijk hing nog op een bureaucratische eis. Hij moest de juiste documenten en medische verklaringen overleggen. Als laatste moest hij nog een verklaring over zijn geestelijke gezondheid verkrijgen.

Strategie

Waarschijnlijk wil Van der Sloot met dit huwelijk een stap zetten in het voorkomen van uitlevering naar de Verenigde Staten die hem willen berechten voor afpersing van de moeder van Natalee Holloway. Van der Sloot is voorzover bekend de laatste die dat meisje op Aruba in 2005 gezien heeft voor ze verdween. Als hij getrouwd is in Peru kan een volgend stap zijn het verkrijgen de Peruaanse nationaliteit. Zijn advocaat heeft ontkend dat Van der Sloot een dergelijke strategie volgt.

Lees alles over de zaak van Natalee Holloway in het boek Dossier Holloway.