Cel geëist tegen Robert Moszkowicz

Tegen de broer van Bram Moszkowicz, Robert ‘Baruch’ Moszkowicz (59), heeft het Openbaar Ministerie in Amsterdam vier maanden cel en een boete van 450 euro geëist wegens valsheid in geschrifte en het negeren van een rijverbod. Ook wil het OM dat zijn rijbewijs voor zes maanden wordt afgepakt. De zaak kwam donderdag voor bij de politierechter, die niet direct uitspraak deed maar de zaak heeft aangehouden.

Moszkowicz (59) reed volgens het OM in maart 2010 op de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel 42 kilometer te snel. Hoewel het niet duidelijk is of Moszkowicz of zijn vrouw aan het stuur zat stelt justitie Moszkowicz hiervoor als leaserijder verantwoordelijk.

De rechter hield de zaak aan omdat nog getuigen moeten worden gehoord, onder meer de schoonmoeder van Moszkowicz. Zij zou licht moeten werpen op de vraag wie er tijdens de snelheidsovertreding achter het stuur zat.

Moszkowicz mocht eind 2010 geen auto rijden maar deed dat – vlakbij zijn huis in Diemen – toch, naar eigen zeggen omdat hij zijn auto op zijn eigen oprit wilde verplaatsen wegens bouwactiviteiten, maar volgens de officier van justitie reed hij op de openbare weg. De politie was op dat moment in de straat aanwezig.

Volgens De Telegraaf moest Robert Moszkowicz zich eerder deze week bij de rechtbank in Utrecht verweren tegen een ex-cliënte die en ton van hem eist. De zakenvrouw had hem dat bedrag geleend.