Moszkowicz belde Teeven

Strafpleiter Bram Moszkowicz zelf heeft de uitspraak van de Raad van Discipline over zijn levenslange royement ‘over the top’ genoemd, tegen De Telegraaf. Veel van zijn collega’s willen niet reageren, anderen tonen zich geschokt door het gegeven dat de raad zwaarder heeft gestraft dan de deken eiste, namelijk levenslange uitsluiting versus een half jaar schorsing. Zeer opvallend: staatsecretaris Fred Teeven van Justitie wijdde enige woorden aan de zaak.

Teeven zei voorafgaand aan het wekelijkse vragenuurtje in de Tweede Kamer over zijn voormalige opponent in de rechtszaal:’Hij belde mij en toen zei ik sterkte ermee. Ik vind het triest voor Moszkowicz wat hij allemaal meemaakt.’ Moszkowicz en Teeven stonden in vele zaken tegenover elkaar in de rechtszaal als advocaat en officier van justitie, onder meer in de zaak van Johan V. (alias De Hakkelaar).

Teeven zei niet waarom Moszkowicz hem belde. In dat verband: ooit ging het gerucht dat Teeven in dienst zou willen treden voor het kantoor van Moszkowicz, nadat hij begin deze eeuw was gestopt bij het Openbaar Ministerie.

De uitgever van Bram Moszkowicz maakte vandaag bekend dat Moszkowicz in april volgend jaar met een nieuw boek komt. Daarin komt speciale aandacht voor wat Moszkowicz noemt ‘onkruid’: ‘heilige boontjes, bleekneuzige betweters, kwetterende papegaaien en over het paard getilde grootheden van klein formaat’. De titel van het boek zal ook Onkruid zijn. Moszkowicz denkt dat hij naar de afgrond is gedwud door ‘krachten die hem de mond willen snoeren’.

Moszkowicz’ advocaat Gabriël Meijers denkt dat zijn cliënt de dupe is geworden van zijn bekendheid (audio):

Zie ook:

‘Moszkowicz blijft gewoon advocaat’ (UPDATE) 

Wat doet de deken met Moszkowicz?

Moszkowicz schikt belastingboetes 

Hetze tegen Moszkowicz belachelijk