Moszkowicz: nog meer in beeld

En weer stapt advocaat Bram Moszkowicz welbewust in de limelights. Hij mag dan verwikkeld zijn in een netelig – in ieder geval begrotelijk – akkevietje met de Belastingdienst, dat weerhoudt hem er niet van publiciteit te zoeken. Integendeel: terwijl de Belastingdienst wil weten hoe hij een slordige miljoen euro zwart heeft verworven, stapt Bram dagelijks in het nieuws. Morgen pakt De Telegraaf uit met een ‘exclusief interview’ door John van den Heuvel met Moszkowicz en zijn partner Eva Jinek, met filmpje. Wat blijkt: Bram schuift dit jaar bij de familie Jinek onder de kerstboom.  

‘Wordt heel gezellig’, voorziet Van den Heuvel. Evenwel: de kerstgedachte heeft het gemoed van Bram niet vredig gestemd. John van den Heuvel ontlokt de strafpleiter en aantal gepeperde uitspraken. Over voormalig rechter Tom Schalken die als getuige in het Wilders-proces hard botste met Moszkowicz gaat het van:

‘Hij verwijt me een schoothondje van Wilders te zijn. Maar toon uw lezers een foto van hem en laat ze de vraag beantwoorden wie hier nu de hond is.’

Ten aanzien van rechtbankvoorzitter Marcel van Oosten: ‘Ik kende hem als een joviale man met humor. Tijdens het Wilders-proces bleek hij zijn te veranderd in een krampachtige humorloze magistraat, die kennelijk was volgestopt met opdrachten.’

Kerstavond brengt het glamoureuze stel dus bij de ouders van Eva Jinek. ‘Met salades, zalm en champagne’, zo weet de presentator van omroep WNL.

 

Lees ook:

Wat kan Moszkowicz nog doen?

Moszko: Belastingontduiking of witwassen? 

Oplichting: Robert gebruikte naam van Bram