Moszkowicz schrijft boek getiteld ‘Maffiamaatje’

Voormalig advocaat Bram Moszkowicz werkt aan een trilogie romans. Dat heeft Moszkowicz tegenover Quote bevestigd. Hij werkt samen met zijn goede vriend en schrijver Leon de Winter. Ze schrijven elk een deel en het laatste boek schrijven de vrienden samen. Het eerste deel, door Moszkowicz geschreven, zal Maffiamaat of Maffiamaatje heten.

'Het wordt een legal thriller', zegt Moszkowicz tegen Quote. 'Het is misschien wat hoogdravend wat ik nu zeg, maar de hoofdrol speelt een advocaat die geen advocaat meer mag zijn.'

Moszkowicz werd zelf in april van het tableau geschrapt en mag zelf zijn beroep van advocaat niet meer uitoefenen. Het boek lijkt dus autobiografisch te worden.

Zelf zegt Moszkowicz: 'Het is nog in ontwikkeling, dus ik kan u er niet alles over vertellen.' Wel staat vast dat de hoofdpersoon geen Bram of Abraham zal heten.

Ook verhuist de advocaat in het boek, anders dan Moszkowicz, naar het platteland, waar hij een juridisch adviseurschap begint.  'Maar als u de beschrijving ziet, zult u met vele anderen wel aan mij denken', aldus de voormalig advocaat.