Moszkowicz nam grote contante bedragen aan

Advocaat Bram Moszkowicz moet voor de tuchtrechter komen omdat hij contant geld heeft aangenomen zonder dat te melden. Ook zou hij onduidelijk zijn geweest over het honorarium dat hij bij een aantal klanten in rekening heeft gebracht.

De afgelopen maanden deed een onafhankeljk deskundige in opdracht van de Deken onderzoek naar Moszkowicz naar aanleiding van een artikel in NRC Handelsblad. Volgens de krant zou Moszkowicz voor 1 miljoen euro hebben ontdoken. De advocaat kreeg daarom een naheffing. Om er zeker van te zijn dat de Belastingdienst het miljoen zou betalen, heeft de dienst een hypotheek op zijn kantoor aan de Herengracht gekregen. De advocaat heeft vrijwillig aan het onderzoek meegewerkt.

In het onderzoek zijn geen aanwijzigingen voor belastingontduiking, maar de onderzoeker stuitte wel op de grote contante betalingen. Moszkowicz erkent dat hij contant geld heeft aangenomen. Hij zou dat niet aan de deken hebben gemeld, omdat de betalingen onder beroepsgeheim zouden vallen. Hij heeft de betalingen wel aan de Belastingdienst opgegeven.

Ook heeft Moszkowicz jaarstukken van zijn kantoor te laat ingeleverd. Ook reageerde hij laat, ontwijkend of helemaal niet als er een onderzoek naar klachten over hem werd ingesteld. De advocaat geeft toe dat hij daar inderdaad steken heeft laten vallen, omdat hij het druk met zijn werk had.

Het is nog niet bekend wanneer de raad de zaak zal behandelen. Er kunnen vier sancties opgelegd worden: een waarschuwing, een berispin of een schorsing van een jaar. De advocaat kan ook helemaal van het tableau worden geschrapt, hij mag dan niet meer als advocaat werken.

Voor de NOS-camera reageerde Moszkowicz op de ontwikkelingen.

Lees ook:

Moszko: Belastingontduiking of witwassen?

Bram heeft er gewoon schijt aan