‘Moszkowicz vraagt zelf faillissement aan’

Ex-advocaat Bram Moszkowicz heeft volgens De Telegraaf zelf zijn zakelijk faillissement aangevraagd. Volgens Moszkowicz kunnen twee van zijn vennootschappen de openstaande schulden niet meer voldoen.

Curator

De rechtbank moet nu het faillissement gaan uitspreken. Als dat gebeurt dan zal een curator de belangen van de verschillende schuldeisers gaan behartigen. De Belastingdienst heeft voorrang.

Uitgesteld

Volgens De Telegraaf zegt Bram Moszkowicz dat hij geen andere mogelijkheden meer ziet om zijn zakelijke financiële problemen op te lossen. Daarnaast hangt Moszkowicz ook nog een persoonlijk bankroet boven het hoofd. Hij zegt er alles aan te doen dat te voorkomen. Aanvankelijk leek het erop dat twee schuldeisers zijn faillissement zouden aanvragen maar dit kon te elfder ure worden voorkomen.

Beslag

De Belastingdienst dwong hem zijn woonhuis en kantoorpand te verkopen. Op zijn inkomsten uit tv-werk, lezingen en boeken ligt beslag. Dat is de reden dat Moszkowicz aan verdere financiële verplichtingen niet meer kan voldoen.