Moszkowicz weer aan de bak

Bram Moszkowicz heeft een nieuwe baan als juridisch adviseur. De voormalig strafpleiter gaat aan het werk bij advocatenkantoor Brink Attorneysin Amsterdam. Volgens Moszkowicz zijn hij en zijn nieuwe baas niet 'voor elkaar op de knieën gegaan', maar is er wel sprake van 'een soort huwelijk'.

Moszkowicz werd in april door het Hof van Discipline van het tableau geschrapt, waardoor hij niet meer in de rechtszaal mag pleiten. Moszkowicz gaat met Henk Brink dossiers doornemen en zaken voorbereiden als cliënten dat willen en daarvoor willen betalen. Dat meldt De Telegraaf.

De twee advocaten kennen elkaar al jaren. Zo stonden ze samen in de rechtszaal in de zaak tegen Etienne Urka. 'We kwamen niet bij elkaar over de vloer, maar we hadden altijd al een klik', vertelt Moszkowicz. 'Er zijn niet veel advocaten met wie ik zou kunnen doen wat ik nu bij Brink ga doen.'

Brink is niet bang dat Moszkowicz vanwege zijn veroordeling bij het Hof van Discipline zijn kantoor negatief beïnvloed. 'Ik vind het niet zo belangrijk wat anderen vinden', zegt Brink.