Moszkowicz wilde Jort Kelder ‘pak rammel’ geven

Bram Moszkowicz heeft zijn voormalige cliënt Donald G. gevraagd om Jort Kelder ‘een pak rammel’ te geven. Dat zegt G. tegen NRC Handelsblad. Moszkowicz had destijds een conflict met Kelder, die hem maffiamaatje had genoemd. Volgens Kelder nam de voormalig advocaat koffers vol zwart geld aan.

Kelder deed zijn uitspraken tijdens het proces tegen Willem Holleeder, die terecht stond voor afpersing. Moszkowicz was eerder advocaat van vastgoedman Willem Endstra, die Holleeder zou hebben afgeperst. Endstra zou vlak voor zijn dood tegen Kelder hebben gezegd dat Moszkowicz ‘dubbelspel’ speelde, omdat hij altijd al is bevriend geweest met Holleeder. Uiteindelijk besloot Moszkowicz op te stappen als advocaat van Holleeder.

Moszkowicz en Hillis

Vak een ‘pak rammel’ voor Kelder is het nooit gekomen, maar de crimineel – G. is veroordeeld tot 30 maanden cel wegens afpersing en witwassen – zegt wel vaker problemen van Moszkowicz te hebben opgelost. Hij zou onder meer hebben bemiddeld tussen Stanley Hillis en Moszkowicz.

‘Hillis vertelde dat Moszkowicz fouten had gemaakt, afspraken niet was nagekomen en vrienden had benadeeld. Toen ik Bram vertelde dat Hillis het erbij liet zitten, zei hij dat ik zijn leven had gered’, zegt G. over dat conflict.

Lening van G.

G. heeft ook een conflict met Moszkowicz, over een lening die de laatste zou hebben uitstaan bij zijn voormalig cliënt. Moszkowicz zegt dat hij geen geld heeft geleend van G. Die is nu boos omdat hij voor leugenaar wordt uitgemaakt, en zoekt daarom de publiciteit.

De rechter gaf G. vorige week toestemming om beslag te leggen op spullen van Moszkowicz, om de 35.000 euro die hij zou hebben uitgeleend terug te krijgen. Moszkowicz heeft inmiddels verzet aangetekend, maar dat kan een beslaglegging niet voorkomen.