Moszkowicz wordt steeds aantrekkelijker

Hoe vergaat het Bram Moszkowicz? Na zorgelijke berichten over een beslag door de Belastingdienst op zijn pand aan de Herengracht in Amsterdam, in roddelblaadjes als Quote, was het kennelijk tijd voor een wervend interview in het “Handelsblad”. Moszkowicz gaat het goed, in ieder geval zijn uiterlijk: ‘Ik word steeds aantrekkelijker’. Ook: kilo’s afgevallen. Interviewer (v) beaamt: ‘hij is zo’n man die naarmate hij ouder wordt, aantrekkelijker wordt gevonden’. Moszkowicz over zoon, bijna 18: ‘Hij is nu al knap.’ Over klanten als Donald G. of ex-en als Willem H. nada.

Verder heeft hij ‘niets te bespreken’ over:

 

Broer Robert M. ( zwarte schaap van de familie).

Eva Jinek (actuele vlam).

Femmetje de Wind  (ex-vlam).

Geert Wilders (klant).

Wel dingen over: dat hij ook in de stad (zelfs voor de korte eindjes) de auto neemt (dol op auto’s), dat schrijver Leon de WInter zijn beste vriend is. En dat hij een (nep) Kabbala-touwtje draagt.

‘Wat was de laatste keer dat Moszkowicz werd geïnterviewd door een vrouw?’, schrijft de verslaggeefster.

Inderdaad, door Eva Jinek voor de Linda. Nu zijn ze stel. Ook zo – eventjes – met Femmetje de Wind, voor het Joods Journaal; eveneens late lunch in het Amstel Hotel.

Het stuk in NRC Handelsblad eindigt als Moszkowicz zich naar de verslaggeefster toebuigt:

‘Weet je wat we gaan doen? We gaan een keer eten ’s avonds. Dan heb ik niet zo’n haast. Verzin maar een paar onderwerpen waar we het over moeten hebben. Ik betaal.’

In de papieren NRC van zaterdag.

Lees ook:

Moszkowicz gevraagd als minister

‘De bevlekte toga van Moszkowicz’