Motief moord Kevin America in wietmilieu

Het motief voor de moord op Kevin America op 29 december 2012 in Nijmegen heeft mogelijk te maken met wiethandel. Dat bleek dinsdagavond uit een uitzending van Opsporing Verzocht. Het slachtoffer werd op die dag dood aangetroffen op een parkleerplaats bij zijn woning in de Nijmeegse buurt Hegdambroek in de wijk Lindenholt. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Bekenden omschrijven Kevin America als een zorgzame vader van drie kinderen en een sportieve man. Hij was onder meer succesvol in de bokssport. Tevens had hij een klusbedrijf, maar met dat bedrijf zou hij zich steeds meer op het criminele pad hebben begeven.

America nam volgens de politie de laatste tijd steeds meer klussen aan die te maken hadden met wiethandel. Hij bouwde kamers om tot wiethokken. Mogelijk ligt daar ook het motief van de moord op de 36-jarige Nijmegenaar.

Doodgeschoten

Kevin America werd zaterdagavond 29 december naast zijn auto in de Nijmeegse buurt Hegdambroek in de wijk Lindenholt gevonden. Volgens de politie lag hij ‘badend in het bloed’. Kevin is later die nacht in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen. Later werd al snel duidelijk dat het slachtoffer van dichtbij was doodgeschoten. Getuigen zouden kort daarop een man hebben zien wegrennen in een steegje vlakbij de plaats delict.

Verjaardag

Op die avond in december was het slachtoffer nog naar een verjaardag geweest in Nijmegen. Ongeveer 10 minuten rijden van zijn huis. Tussen de tijd dat hij thuis wegging en op de verjaardag aankwam, heeft hij naar alle waarschijnlijkheid nog een afspraak gehad. Nadat hij wat mensen later op de avond had afgezet in het centrum van de stad, is hij teruggekeerd naar huis. Dat was tevens het laatste levensteken van de 36-jarige Nijmegenaar Kevin America.

De hoofdofficier van justitie heeft inmiddels een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding van de verdachte(n).

Weet u meer? Tip de redactie!