‘Motief moorden Enschede lag in foute wietstekjes’ (UPDATE)

De viervoudige moord in de Enschedese growshop van enkele weken geleden zou kunnen liggen in een conflict over een levering van stekjes van wietplanten, zo meldden bronnen uit de wereld van de softdrugs aan RTV Oost.

Incasso

Er is waarschijnlijk een liquidatieplan, of een incasso of een poging tot gijzeling geweest en daarbij zijn mogelijk twee van de slachtoffers als toevallige ooggetuigen uit de weg geruimd. Niet de Vietnamese eigenaar van de shop Tuan Nguyen (foto links) zou doelwit zijn geweest, wel zijn zakenpartner Artur Sargsyan (34).

Vete

Artur Sargsyan

Anderhalf jaar geleden zou een conflict zijn ontstaan tussen een van oorsprong Servische familie en Sargsyan. De nu verdachte Hengelose vader en zoon kochten destijds volgens de bronnen 2.000 stekjes van Sargsyan en dat bleek een miskoop omdat de plantjes niet van de gewenste soort bleken te zijn.

Mogelijk zou de schade vele tienduizenden euro belopen. De verdachten eisten geld terug van Sargsyan, aldus RTV Oost.

Slepende ruzie

Er zou een slepende ruzie zijn ontstaan.

De bronnen zeggen ook tegen RTV Oost dat er waarschijnlijk meerdere daders tegelijk aan de voor en de achterzijde het pand zijn binnengegaan.

De Vietnamese eigenaar Tuan zou liggend op zijn rug zijn gevonden bij de geopende achterdeur, mogelijk probeerde hij weg te komen. RTV Oost gaat ervan uit dat hij en Sargsyan doelwit waren.

Restauranthouder Maijkel Akfidan, die die dag op pad was met Sagsyan, en de 62-jarige vertegenwoordiger Max Klaassen waren toevallig ter plaatse.

Zie ook:

Derde verdachte moord Enschede is jongste zoon

Politie wil speculaties over Enschedese moorden tegengaan