Motief Shisha-moord mogelijk ripdeal

De man die in april werd doodgeschoten in een shisalounge aan de Van Woustraat in Amsterdam, is mogelijk om het leven gebracht omdat hij een partij cocaïne zou hebben gestolen. Een andere man die iets met de ripdeal zou weten, werd in 2009 al doodgeschoten. Dat meldt crimescene-pro.

De 31-jarige Ait Takka was zelf ook bewapend toen hij werd doodgeschoten. Bovendien had hij een kogelwerend vest aan.

Mogelijk heeft Takka in 2008 cocaïne gestolen uit een leegstaand pand in Amsterdam. Abdel Aulad El Faddil, die in oktober 2009 werd doodgeschoten, zou ook betrokken zijn bij de ripdeal. De eigenaren van de cocaïne zijn er wellicht achter gekomen dat El Faddil en Takka de drugs hebben gestolen.

Daarnaast wordt Takka ervan verdacht betrokken te zijn bij een groot aantal bankovervallen. Hij zou lid zijn van de ‘Praxisbende’, die zo wordt genoemd omdat bij veel overvallen een moker werd gebruikt die bij de Praxis was gekocht.

Ait Takka was ook even verdachte voor een liquidatie in Castricum. Hij zat bij drie andere mannen in de auto toen zij werden opgepakt. Omdat hij niks met de zaak te maken zou hebben, werd hij door de politie vrijgelaten. De andere mannen zijn veroordeeld tot vijftien jaar cel.

Zie crimescene-pro.