No Surrender door zonder Holleeder

Terwijl oud-Hells Angel Willem van Boxtel hard aan het helpen is de nieuwe motorclub No Surrender op poten krijgen laat Willem Holleeder bekendmaken dat hij afziet van deelname aan dit nieuwe project. Tegen Het Parool zegt Stijn Franken, de advocaat van Holleeder, woensdag dat zijn cliënt alweer weg is bij No Surrender. Het motief vermeldt hij niet. Bronnen melden aan Crimesite dat de MC No Surrender volop doorgaat en Van Boxtel de president van het belangrijke chapter in Amsterdam zal worden.

Holleeder was aanwezig bij een presentatie van No Surrender in februari waarbij ook de vroegere Satudarah-topman in West-Brabant, Klaas Otto, aanwezig was. Er was zelfs sprake van dat Holleeder vice-voorzitter van de nieuwe motorclub zou worden.

Bad standing

“Big Will” van Boxtel werd er in 2004 van beschuldigd samen met vastgoedman Willem Endstra een moordaanslag op Willem Holleeder te hebben beraamd. Big Willem heeft dat ontkend maar toch werd hij in ‘bad standing’ de club uit de club gezet. Van Boxtel was de drijvende kracht achter het ontstaan van de Amsterdamse Hells Angels en de groei die de club vervolgens in Europa doormaakte. Van enige animositeit tussen Van Boxtel en Holleeder lijkt overigens geen sprake te zijn, als die er ooit al was.

Akkevietje

Ook de Beverwijkse sportschoolhouder Dick Vrij, die Holleeder vorig jaar nog in het openbaar een klap verkocht, werd genoemd als deelnemer aan No Surrender. De Telegraaf schrijft woensdag dat Vrij sinds kort ook niet meer deel uitmaakt van het de nieuwe club. Vrij en Holleeder zijn inmiddels alweer samen in het uitgaansleven in Amsterdam gesignaleerd en in een column in Nieuwe Revu schreef Holleeder het akkevietje met Vrij te hebben uitgepraat.

No Surrender bestaat onder meer uit leden van het voormalige Satudarah-chapter in Zundert, de Ciganos. Naast Amsterdam zijn er chapters in Alkmaar, Rotterdam, Helmond en Den Haag. Aan de wieg van de vereniging stonden een hondertal ‘oude vrienden’, zo zei Klaas Otto volgens de NOS, de oprichter van de nieuwe club.