Spoorloze wiethandelaar ernstig bedreigd

Mouhammed al Jader, die in augustus verdween in de omgeving van zijn Limburgse woonplaats Schinveld, werd ernstig bedreigd, zo zouden familieleden en vrienden hebben verklaard, aldus De Telegraaf. In de papieren krant stond er dinsdag een bericht over. De achtergrond van de bedreiging zou een uit de hand gelopen conflict over de wiethandel zijn. De familie zegt dat hij een dag voor zijn verdwijning had gesuggereerd dat hij uit ontevredenheid over een deal de politie zou tippen.

De van oorsprong Irakese Al Jader is voor het laatst gezien op vrijdag 5 augustus 2011. ’s Nachts stuurde hij nog een aantal smsjes en daarna is niets meer van hem vernomen. Op 12 augustus werd de Fiat Tipo die hij gebruikte teruggevonden in de buurt van een recreatiepark in Stein. De sleutels zaten nog in het slot.

Volgens De Telegraaf spitst het onderzoek van de recherche zich onder andere toe op de vader van Al Jaders vriendin. Met haar zou hij ruzie hebben gehad over wietgeld. Deze man zou ook achter de bedreiging zitten. De Telegraaf sprak ‘ingewijden’ uit het criminele circuit die beweren dat Al Jader ontvoerd zou zijn naar een stad ergens in Polen alwaar hij sinds enkele weken wordt vastgehouden.

Mouhammed al Jader is in 2006 samen met zijn broers veroordeeld tot 315 dagen cel wegens gijzeling, verboden wapenbezit, bedreiging, internationale drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Zijn broers werden veroordeeld tot langere celstraffen.

De politie kreeg in september vijf tips over de vermissing maar die hebben nog niet geleid tot concrete resultaten.