Doek valt voor Moszkowicz

Bram Moszkowicz mag zijn beroep als advocaat niet meer uitoefenen. Dat heeft het Hof van Discipline van de advocatuur maandag beslist. Eerder schrapte de Raad voor Discipline hem al van het tableau maar Moszkowicz ging in hoger beroep. Het Hof deed uitspraak in zes zaken: die van vijf oud-ciënten die over hem beklag hebben gedaan en een zaak van de deken van advocaten in Amsterdam. Moszkowicz was zelf aanwezig en verliet met opgeheven hoofd de zaal.

(foto @Merel van Leeuwen)

De jaarrekeningen en urenspecificaties vertoonden gaten. Eindafrekeningen werden onvoldoende gemaakt. Bedragen werden zonder opgaaf van redenen gedeclareerd of niet gerestitueerd. In een derde van de zaken nam hij grote contante bedragen aan.

Beloftes die Moszkowicz herhaaldelijk deed over het verbeteren van advocatenleven heeft hij niet gestand gedaan, oordeelde het Hof.

Moszkowicz zei nog niet precies te weten wat hij nu gaat doen. Half mei zou hij met een persconferentie komen. Inmiddels heeft de maatschap Moszkowicz de naam van Bram van de website verwijderd

Zie ook:

Moszkowicz kwam maar weinig langs 

Geen vervolging Moszkowicz