Muljaim Nadzak tweede dode Hooge Zwaluwe

Het tweede slachtoffer dat woensdag jl werd doodgeschoten in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe is de Macedonier Muljaim Nadzak (foto). Dat melden het Parool en de NOS. Nadzak werd eerder verdacht van betrokkenheid bij de moord op zijn handelspartner Henk Eker in 2013. 

De Macedonier werd echter zowel door de rechtbank als in hoger beroep vrij gesproken voor de moord op wiethandelaar Eker.

Wat er woensdag jl precies is gebeurd in Hooge Zwaluwe is nog steeds onduidelijk. Het Parool meldde eerder vandaag dat het andere slachtoffer Brian Dalfour is, de leider van het Amsterdamse chapter van motorclub No Surrender.

Daarnaast zijn er door de politie nog twee andere gewonde mannen aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de zwaar toegetakelde Dalfour en Nadzak. Het gaat om een 39-jarige Belg die woensdag gewond was afgezet bij het ziekenhuis in Oosterhout. De andere is een 46-jarige man die met schotwonden op straat werd gevonden in Breda. Wat de precieze rol van de twee is, is nog onbekend. De politie weet nog niet of zij tot de groep van Dalfour en Nadzak behoorden, of juist tot de daders moeten worden  gerekend.

Nationale opsporingslijst

De 34-jarige Muljaim Nadzak, die woensdag jl werd doodgeschoten, stond in 2013 enige tijd op de Nationale Opsporingslijst. Samen met Danilo S. werd hij verdacht van de moord op wiethandelaar Henk Eker in Oosterwolde. De 51-jarige Eker werd gevonden in een tuin. Hij bleek zwaar mishandeld en had twee kogels in zijn lijf.

De politie ging er vanuit dat Nadzak en S. van Eker een partij wiet hadden willen kopen met vals geld. Toen Eker daar achter kwam escaleerde de zaak met de dood van Eker tot gevolg.