Multimiljonair beschuldigd van 2 moorden

John McAfee, de steenrijke en flamboyante oprichter van softwarebedrijf McAfee Antivirus, wordt in een documentaire beschuldigd van een nieuwe moord. Eerder werd de Amerikaan al verdacht van betrokkenheid bij de dood van zijn buurman in het centraal-amerikaanse land Belize. Fragmenten uit de documentaire na de break.

Door Vincent Verweij

In de documentaire, getiteld ‘Gringo’ wordt onderzoek gedaan naar twee sterfgevallen. Beide mannen kwamen onder verdachte omstandigheden om het leven.

Huurmoord

Gregg Faull was de buurman van McAfee, die een buitenhuis in Belize had. Hij werd in 2012 gedood door een huurmoordenaar, die volgens de documentairemaakster voor $50.000 was ingehuurd door McAfee. De software-miljonair is destijds het land ontvlucht omdat hij bang was vervolgd te worden voor de moord.

Gedumpt

Nieuw is het geval David Middleton, een plaatselijke kruimeldief die ingebroken had bij McAfee. Middleton werd kort na de inbraak op gruwelijke wijze vermoord. Hij werd ontvoerd, bewerkt met stroomstootwapens en messen waarna zijn lijk werd gedumpt langs een weg. Volgens de documentaire is John McAfee hiervoor ook verantwoordelijk.

Tegenoffensief

McAfee is inmiddels een publicitair tegenoffensief begonnen. Hij heeft een team naar Belize gestuurd om een video te maken (hieronder te zien) die zijn onschuld moet aantonen. Verschillende mensen die in de documentaire verschijnen zeggen dat ze betaald zijn voor hun verklaring.