Munitie en zware explosieven gevonden (UPDATE)

In een boerderij aan de Welbergsedijk in Welberg (gemeente Steenbergen) heeft de politie donderdagavond zware explosieven, munitie voor een raketwerper en honderden patronen voor zware automatische vuurwapens gevonden. De 54-jarige bewoner en een lid van No Surrender werden aangehouden. 

De bewoner is na verhoor op vrije voeten gesteld, hij blijft nog wel verdachte. De munitie en zware explosieven werden gevonden toen de politie donderdagmiddag een inval deed in het kader van en drugsonderzoek.

Loodsen

Nadat de Explosieven Opruimings Dienst ter plaatse was gekomen, werden de explosieven afgevoerd. In het onderzoek dat daarna werd voortgezet werden in loodsen elders op het terrein nog verschillende vestjes en andere attributen van motorclub No Surrender gevonden.  

Arrestatieteam

In de Bosstraat in Tholen is vrijdag 4 mei rond 2.30 uur in verband met de zaak een tweede verdachte aangehouden. Dat gebeurde uit voorzorg door een arrestatieteam. Het gaat om een 48-jarige man uit Steenbergen, die actief lid is van de motorbende No Surrender.