Muntslag wil op borgtocht vrij

De advocaat van Edmund Muntslag (29), die samen met Dino Bouterse (foto) verdacht wordt van cokehandel van Zuid-Amerika naar de VS, heeft donderdag bij de rechtbank in Trinidad & Tobago gevraagd om zijn cliënt op borgtocht vrij te laten. Muntslag wacht daar op de uitlevering naar de VS.

De rechtbank heeft de zaak aangehouden tot 11 oktober. Dan wordt er een beslissing genomen over het verzoek van de advocaat.

Volgens de advocaat kan Muntslag zonder risico op borgtocht worden vrijgelaten en de uitlevering aan de VS in vrijheid afwachten. 'Mijn cliënt is niet van plan op de vlucht te slaan', aldus de advocaat in de Trinidad and Tobago Guardian. Verder zou Muntslag een tolk of een vertaler nodig hebben voor zijn verdere verhoren omdat hij beperkt Engels zou begrijpen.

Vorige week meldde de Trinidad and Tobago Guardian nog dat de gevangenis waar Muntslag gedetineerd zit de beveiliging had aangescherpt omdat er informatie was binnegekomen over een ontsnappingspoging

Afgelopen juli zouden de Dino Bouterse en Edmund Muntslag twee keer een transport van tien kilo cocaïne hebben voorbereid die met een commerciële vlucht naar een land in het Caraïbisch gebied zou vertrekken. Dino Bouterse (40) is ook verdacht van het voorhanden hebben van pistolen en een anti-tank raket.

Dino Bouterse, zoon de Surinaamse president Desi Bouterse, werd onlangs gearresteerd in Panama.