Mustafa Ates gedood door wurging (UPDATE)

De 50-jarige Mustafa Ates (foto), wiens stoffelijk overschot werd gevonden aan de rand van een parkeerplaats in Rijswijk, is door verwurging om het leven gekomen. Ates, die ook wel bekend stond als Moes Beton, is niet op de parkeerplaats om het leven gebracht. Zijn stoffelijk overschot is daar na de moord naar toe gebracht. 

Volgende week moet een verdachte voor de rechter verschijnen voor een pro forma-zitting. Het gaat om Emiele Z. (1969) uit Delft. Hij werd op 19 maart aangehouden. Eind mei werden nog eens 2 verdachten uit Delft opgepakt, een man van 51 en een man van 46 jaar. Zij zijn inmiddels weer op vrije voeten. Het Openbaar Ministerie beschouwt hen nog wel als verdachten.

Voor het laatst gezien

Mustafa Ates werd op vrijdag 21 juli voor het laatst gezien op de Schiedamseweg in Vlaardingen, toen hij in een witte personenauto stapte. De volgende ochtend reed omstreeks 05:00 een jong stelletje met de auto een afgelegen parkeerplaats op aan de rand van Rijswijk. Daar zagen ze tot hun schrik twee benen uit de bosjes steken. Ze belden direct de politie die na onderzoek vast stelde dat het om het stoffelijk overschot ging van Mustafa Ates. Hij werd gevonden in dezelfde kleding als waarin hij voor het laatst werd gezien: een korte, bruine broek en een t-shirt met lange mouwen.

Heroïne geript

De dood van Ates zou mogelijk te maken kunnen hebben met een partij van 400 kilo heroïne die geript werd. Daarbij zou ook een miljoen euro zijn gestolen. Een doorgaans goed ingevoerde bron zei eerder tegen Crimesite dat  Mustafa Ates werd ontvoerd omdat hij kennis zou hebben van de personen die betrokken zouden zijn geweest bij de rip.

Zeki Yumusak

De liquidatie van de 41-jarige Zeki Yumusak, enkele dagen na de dood van Ates, zou ook verband houden met de rippartij. Ates en Yumusak zouden elkaar ook hebben gekend.