Mysterie rond ‘medicijnmoorden’

De 24-jarige Amsterdammer George H. wordt nu verdacht van in ieder geval twee moorden met medicijnen. Twee andere zaken zijn nog in onderzoek. Tijdens een pro forma-zitting voor de rechtbank van Amsterdam gaf de officier van justitie de stand van zaken in het onderzoek in de strafzaak tegen H. die nog zeker drie maanden vast blijft zitten. Het onderzoek is nog in volle gang.

Spierverslapper

H. is een in New York geboren Dominicaan. Hij zit zes maanden vast. Vorig jaar zou hij twee Dominicanen van 22 en 24 jaar oud hebben gedood door hen succinylcholine toe te dienen. Dat is een middel dat wordt gebruikt als spierverslapper bij operaties. H. zou hebben geprobeerd grote bedragen van overlijdensrisico- en uitvaartverzekeringen te innen.

Adviezen

Een verzekeringsfraude bracht het onderzoek naar H. op gang. Hij was een bekende figuur in de de Dominicaanse gemeenschap van Amsterdam-Zuidoost. Mensen namen hem in vertrouwen. Hij adviseerde mensen over financiële zaken en het afsluiten van verzekeringen.

Moeilijk traceerbaar

George H. ontkent maar wil verder niet verklaren. De advocaten van H. stellen dat goed onderzoek naar de doodsoorzaak ontbreekt. Een probleem is dat succinylcholine zeer moeilijk traceerbaar is. De officier van justitie wilde niet ingaan op het onderzoek naar twee andere overlijdensgevallen. 

Het onderzoek naar de moorden en de verzekeringsfraude is nog in volle gang.