Mysterie rond moord 14-jarig meisje

In Brussel onderzoekt de politie de moord op een 14-jarig meisje. Een verklaring van haar moeder blijkt onjuist te zijn. De vragen spitsen zich toe op de laatste uren van het meisje. Priscilla Sergeant is op vrijdag 20 juli rond 17.00 dood  teruggevonden door een jager in een veld in Dworp, op zo’n twee kilometer van haar ouderlijk huis in Huizingen. Ze blijkt te zijn gewurgd. 

De onderzoeksrechter heeft niets medegedeeld, maar Vlaamse kranten hebben al wat vragen gesteld bij de rol van de moeder van het meisje. ‘Ze sliep donderdagavond thuis. Toen ik vrijdagochtend boodschappen ging doen, sliep ze nog. Ik zag haar niet, maar ik hoorde haar wel. Ze moet later die ochtend vertrokken zijn’, aldus de moeder.

Inmiddels zou de politie hebben vastgesteld dat deze verklaring van de moeder niet kan kloppen omdat zij die avond niet thuis blijkt te hebben geslapen. Waar zij dan wel sliep is nog niet opgehelderd. 

Het meisje is donderdagavond om 17.00 nog gezien in een McDonalds in Halle. Daar had ze een afspraak met de 17-jarige buurjongen A. en met de 41-jarige Johan De Valck. Die laatste zegt dat hij Priscilla meteen daarna afzette bij een supermarkt: ‘Daarna heb ik haar niet meer gezien’.

Priscilla arriveerde om 20.30 uur bij haar huis in Huizingen, maar vertrok toen weer. Rond 22.00 was ze weer thuis. ‘Ze stond aan de voordeur, speelde wat met haar gsm en wandelde weer weg’, zegt een getuige. Ze droeg een wit t-shirt, een jeansrokje en basketschoenen: dezelfde kleren waarin ze later dood zou worden aangetroffen. Niemand heeft haar na dit tijdstip nog gezien.

Buurtbewoner De Valck geldt mogelijk als een verdachte voor de politie, maar hij is niet aangehouden; zelf zegt hij getuige te zijn. De recherche heeft wel zijn computers onderzocht en zijn auto in beslag genomen voor dna-onderzoek. Kijk naar een gesprekje met De Valck. Hij is bang dat de buurt hem toch als verdachte ziet.