Het mysterie van de verdwenen Hells Angel

Afgelopen donderdag werden in een kantoorpand in Oldenburg, Duitsland twee mannen neergeschoten. Een 65-jarige man overleefde de schietpartij niet, een 60-jarige man raakte zwaargewond. De oudste man is de oom van Rezan Cakici. Het jongste slachtoffer is de vader van Cakici. Rezan Cakici zelf is sinds 3 weken van de aardbodem verdwenen. 

De 29-jarige Rezan Cakici (foto) werd op de avond van 3 juli voor het laatst gezien in een shisha-lounge in Oldenburg, een plaats ten westen van Bremen.

Bad standing

De Hells Angel had in de loop der tijd veel vijanden gemaakt, ook binnen de Hells Angels. Hij zou onder andere grote sommen geld hebben verduisterd. Het leidde er uiteindelijk toe dat Cakici in augustus 2014 uit de motorclub werd gezet – met bad standing. Sindsdien werden Cakici en zijn familie regelmatig bedreigd. Zo kreeg Cakici senior op zijn huisadres kogels toe gestuurd.

Strafblad

Het strafblad van Rezan Cakici is lang. Hij werd 27 keer veroordeeld, onder andere voor mishandeling, bedreiging en belediging. Momenteel loopt er nog een procedure tegen hem vanwege een roofoverval en mishandeling. Justitie in Duitsland denkt dat de verdwijning van Cakici het gevolg is van een misdrijf en vreest voor zijn dood.

Na de schietpartij in Oldenburg, waarbij Cakici’s oom om het leven kwam en zijn vader zwaar gewond in het ziekenhuis belandde, heeft de politie een verdachte aangehouden. Het zou om een 38-jarige man gaan, een bekende van de familie Cakici. Justitie hoopt via deze mogelijke schutter ook meer te weten te komen over het lot van de verdwenen Rezan Cakici.