Mysterie vermoorde liftsters mogelijk opgelost

Het mysterie van de vier liftsters die in de jaren zeventig in het Nederlands-Duitse grensgebied werden vermoord zal mogelijk door dna-onderzoek worden opgelost. De Duitse recherche heeft deze week een graf geopend.

Blonde man

Dat gebeurde op een niet bekend gemaakte lokatie in het grensgebied bij Bentheim, over de grens in Twente.

Marlies Hemmers en Erika Kunze uit Nordhorn, Barbara Storm uit Schüttorf en Edeltraud van Boxel (foto) uit Münster werden begin jaren zeventig vermoord nadat ze aan het liften waren. Bij dat laatste meisje is in 1971 dna veiliggesteld. In de jaren negentig is met nieuwe methodieken dna gevonden van Barbara Storm.

De recherche had indertijd een jonge, blonde man uit Bentheim als verdachte op het oog die in de zaak van Erika Kunze is verhoord nadat hij tegen de lamp liep voor een ander misdrijf. Het bewijs kwam niet rond.

Enkele weken

Duitse media berichten dat een cold case-team nu toestemming heeft gekregen om een graf te openen van deze man om te checken of zijn dna overeenkomt met dat van de dader. In december 2015 is het politie-onderzoek na berichten in een lokale krant weer opgepakt.

Na de opgraving en monstername zijn de resten direct herbegraven. Binnen enkele weken hoopt de politie het resultaat bekend te kunnen maken.