Mysterie rond kasteelheer

Vrijdag heeft de Belgische federale politie In de mysterieuze zaak rond de verdwijning van kasteelheer Stijn Saelens (34) uit Wingene voor de tweede keer verdachten opgepakt, en voor de tweede keer laten gaan. De vrijdag opgepakte verdachten zijn vier Tsjetsjenen en Pierre S., een bekende onderwereldfiguur. De vrouw van Saelens vond maandag bij thuiskomst in de hal een grote plas bloed en een kogelhuls. 

Saelens, een 34-jarige zakenman zou die dag thuis werken. Het bloed in de hal bleek van hem afkomstig. Er liep een bloedspoor van de hal naar de oprit, alsof er een lichaam was versleept. 

Pierre S. (62) werd vrijdag klemgereden in de buurt van Namen. S. was vroeger betrokken bij handel in hormoonpreparaten.

De politie heeft een ernstig vermoeden S. de Tjetsjenen heeft ingehuurd om Saelens te liquideren. Twee van de Tsjetsjenen zijn weken voor de verdwijning aangehouden geweest in de buurt van het West-Vlaamse kasteel door de politie. In hun auto lag een gedetailleerde plattegrond van het kasteel en een naam van Pierre S. Een rapport hierover dat boven water kwam leidde tot de eerste arrestatie en verhoor.

De mannen ontkennen echter elke betrokkenheid. Ook vrijdagavond leidde het verhoor tot niets en besloot het Brugse parket de verdachten niet voor de leiden aan de onderzoeksrechter. Maar de mannen blijven wel verdacht. Op dit moment doet een forensisch lab onderzoek naar dna-sporen die op de plaats delict aanwezig waren en naar bloedsporren in de auto van de Tsjetsenen.

De schoonvader en zwager van de vermiste Stijn Saelens zijn ook aangehouden geweest en verdacht. Er waren binnen de familie spanningen zo melden Belgische media. Saelens had het plan opgevat om alles achter te laten en in Australisch op ecologisch verantwoorde wijze te gaan leven. Er zijn ook geruchten over incest.

De schoonvader is een huisarts, die goed bekend is met Pierre S. ‘Ja, ik ken Pierre al langer. Hij is een van mijn patiënten. Maar ik maak mij niet ongerust nu hij in het vizier van de politie komt. Dat wij elkaar kennen bewijst toch niets? Ik ben er gerust in en heb niets te verbergen,’ zei hij tegen Het Nieuwsblad.