Mysterieuze dood op Sint Maarten

Donderdagavond laat gaf de politie op Sint Maarten een persverklaring uit waarin stond dat bij een ruzie een vrouw in haar been was geschoten. De dader was gevlucht maar werd een half uur later dood aangetroffen.

Door onze correspondent

De politiewoordvoerder, Chief Inspector Ricardo Henson, verklaarde dat rond 20.00 de politie was geïnformeerd over een ruzie tussen een man en zijn vrouw op Christiansted Drive in de wijk Dutch Quarter. Daarbij had de man een familielid van zijn vrouw, die de ruzie wilde sussen, in haar been geschoten en was daarna weggevlucht in zijn auto.

De gewonde vrouw bleek een verpleegster te zijn van het St. Maarten Medical Center en werd met een ambulance naar haar eigen ziekenhuis overgebracht.

De man was gisteravond niet officieel geïdentificeerd, maar stond volgens buurtbewoners bekend als “Ice Man”.

Mysterieuze dood

Een half uur later kreeg de politie een telefoontje dat de verdachte was gevonden in de bosjes aan de Carrot Road in South Reward, liggend achter een truck. De wijken South Reward en Dutch Quarter liggen niet ver van elkaar en in de buurt van de grens met Frans St. Martin.

Politie en ambulance personeel troffen, daar aangekomen, het levenloze lichaam aan van de man. Zijn lichaam was ongeschonden, geen steek- of schotwond te ontdekken. De politiearts kon de doodsoorzaak ter plaatse evenmin vaststellen, alleen het feit dat hij dood was.

Auto ergens anders

De auto van ‘Ice Man’ werd later gevonden in de omgeving van het Milton Peters College, dat is eveneens in de wijk South Reward.

Tot op heden is de doodsoorzaak en de omstandigheden waaronder ‘Ice Man’ de dood vond, niet bekend.