Mysterieuze verdenking tegen officier van justitie

Tegen een officier van justitie van het parket Limburg loopt al enige tijd een strafrechtelijk onderzoek omdat ze vanaf haar privé-adres het Facebook- en Hotmail-account van een politieman zou hebben gehackt. Dat schrijft Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad woensdag.

Non-actief

Het parket-generaal van het Openbaar Ministerie heeft tegen de krant bevestigd dat er een officier van justitie op non-actief is gezet: ‘Het klopt dat een officier van justitie is geschorst uit haar functie. Dat heeft te maken met een integriteitskwestie. Er is een strafrechtelijk onderzoek gestart en in afwachting van de uitkomst daarvan doet het Openbaar Ministerie verder geen mededelingen.’

Gekraakt

De geschorste officier van justitie zegt desgevraagd dat ze formeel als verdachte kan worden gezien, omdat het Openbaar Ministerie het onderzoek formeel nog niet heeft afgesloten. Het onderzoek liep van april 2013 tot februari 2014. Het Nederlands Forensisch Instituut zou hebben vastgesteld dat via het draadloos netwerk in haar woning de accounts van de politieman zijn gekraakt. Maar ook zou zijn vastgesteld dat dit niet vanaf een van haar computers kan zijn gebeurd.

Derde persoon?

Wie heeft er dan gehackt? Volgens de officier van justitie onderzoekt de rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam op haar verzoek wie dan wel illegaal heeft ingelogd op het Facebook- en Hotmail-account van de politieman. Mogelijk heeft een derde persoon het (wifi)-netwerk van de officier gebruikt. Dat onderzoek kan nog jaren duren, zegt zij. Haar echtgenoot heeft enkele maanden geleden aangifte gedaan van computervredebreuk.

Conflict

De verdachte officier van justitie is eind vorig jaar geschorst. Zij zou verzuimd hebben te melden dat ze een conflict had met juist de politieman wiens accounts werden gehackt. De officier wilde tegenover de verslaggever van Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad niet ingaan op vragen over het eventuele geschil met de agent.